AKŞEMSEDDİN İŞİTME ENGELLİLER İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ

11.06.2021 280

Okulumuz 1974 yılında Koyunoğlu Mahallesinde Alparslan İlköğretim Okulu yerinde Türkiye'de 14. Pansiyonlu İşitme Engelliler Okulu olarak eğitim öğretime başladı.

            Okulumuz, adını ünlü Türk-İslam düşünürü, bilim insanı ve Mikrobiyoloji'nin babası kabul edilen Fatih Sultan Mehmet'in hocası ve danışmanı olan Akşemseddin' den almıştır.

            Okulumuz öğrencileri Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş illerinden gelen işitme engelli öğrencilere eğitim vermekteydi. Günümüzde komşu illerde benzer okulların açılması neticesinde Malatya Merkez ilçeden gündüzlü Malatya'nın diğer ilçeleri, Adıyaman ve ilçeleri ile Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinden gelen yatılı öğrencilere hizmet vermektedir.

            Okulumuzda eğitim öğretim 2 yıl hazırlık olmak üzere 8 yıl eğitim verilmekteydi. Okulumuzdan mezun olan öğrenciler sınavla ortaokulu bulunan okullara devam ederlerdi.

            1979 yılında halen eğitim öğretime devam edilen yeni binamıza taşındık. Kesintisiz eğitimin 8 yıla çıkarılmasından sonra okulumuzda da bu program uygulandı ve İşitme Engelliler İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime devam edildi.

            1987 yılında ek bir bina yapılarak işitme engelli öğrencilerimizin meslek edinmeleri için metal-ağaç işleri ve biçki dikiş nakış atölyeleri açıldı. Öğrencilerimizin meslek edinmelerine çalışıldı.

            Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin bir kısmı meslek liselerine, bir kısmı da il dışındaki işitme engelliler liselerine devam etmektedir.

            Okul yönetimi, Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK' ün "Eğitimde feda edilecek fert yoktur."anlayışı çerçevesinde öğrencilerimizin mezun olduktan sonra işe yerleşmelerine ve iş yerine uyum sağlamalarına çaba sarf ederek ederek, sosyal hayata uyumlu bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaya çalışmaktadır.

İLETİŞİM

Adres:
KAYNARCA MAH. TECELLİ SK. AKŞEMSEDDIN IŞITME ENGELLILER ILK VE ORTA OKULU BLOK NO: 44 YEŞİLYURT / MALATYA


Telefon
(422) 361 4769


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın